Onderzoek scheiden gft-afval hoogbouw Ooster- en Westervenne

In hoogbouwflats kunnen bewoners nog geen groente-, fruit- en tuinafval (gft) en etensresten scheiden. Voor de bewoners van de flats aan de Oostervenne en Westervenne is daar nu verandering in gekomen. Daar loopt een proef waarvoor zij zich konden aanmelden. Bij iedere flat staat een inzamelcontainer voor gft-afval. Het afval dat zij in een klein afvalbakje in huis inzamelen, kunnen zij in de grote container buiten weggooien. Bewoners die nog niet meedoen, kunnen zich nog steeds aanmelden.

Het restafval van hoogbouw bestaat voor ongeveer 45% uit gft en etensresten. Dat gaat nu allemaal naar de vuilverbranding terwijl daar ook biogas en compost van gemaakt kan worden en dat is zonde. Het is logisch dat er nog veel gft in het restafval achterblijft, omdat er bij hoogbouw geen afvalcontainer voor dit afval beschikbaar is. We gaan met deze proef onderzoeken of we op deze manier zoveel mogelijk gft-afval kunnen inzamelen en zo het restafval verminderen.

Aanmelden
Woont u in de Oostervenne of Westervenne en wilt u ook meedoen aan de pilot? Stuur dan een e-mail naar afval@purmerend.nl of neem contact op met ons KCC via (0299) 452 452. U ontvangt dan van ons een afvalpasje voor de container en een afvalbakje voor in huis.